Dobivena akreditacija za sustav EU fondova

Nakon brojnih nagađanja o posljedicama zakašnjele akreditacije Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao Koordinacijskog i Upravljačkog tijela, i Ministarstva financija kao Tijela za ovjeravanje Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za državni proračun i apsorpcijske kapacitete sustava EU fondova, 3. svibnja 2016. godine, u prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavljeni su pozitivni rezultati akreditacije sustava upravljanja i kontrole za Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Nakon provedenog postupka procjene, u razdoblju od 1. rujna 2015. godine do 26. travnja 2016. godine, Agencija za reviziju sustava provedbe programa Europske Unije potvrdila je kako je sustav upravljanja i kontrole usklađen s relevantnim propisima Europske unije za financijsko razdoblje 2014.-2020.

„Imajući u vidu iznos alokacije ovog Operativnog programa od čak 6,881 milijardi eura i iznimno veliku i kompleksnu strukturu sustava upravljanja i kontrole, vjerujem da smo postigli veliki uspjeh i otvorili vrata Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda projektima iz sektora zaštite okoliša, prometa, poduzetništva, istraživanja i inovacija i mnogim drugima“, izjavio je ministar Tolušić.

 

Vijest preuzeta sa službene stranice strukturnih fondova strukturnifondovi.hr.

Postano u vijesti
Croatia